Nieuwsbrief Zonwering-Nederland B.V. December 2017
Het zit er weer bijna op, het jaar 2017. Het jaar waarin Donald Trump, als 45e president van de VS, America weer 'Great ' zou gaan maken, wij in Nederland de stroom van vluchtelingen niet meer aankonden, het nieuwe kabinet maar op zich liet wachten en het licht weer op groen sprong voor de Nederlandse economie. Het was een bewogen jaar. Wat onze economie betreft wordt voor het komende jaar 2,5% groei verwacht, waarmee de economie zal blijven floreren. Onzeker hierin blijven wel de effecten van de Brexit-onderhandelingen en buiten Europa kan de koers van Donald Trump nog roet in het eten gooien. Maar groen licht betekent vooruitgang. En dat is wat wij toch allemaal wensen. Wij ontvingen dit jaar ook een minder goed bericht. Het reeds lang bestaande bedrijf PBS, toeleverancier van buitenzonwering, heeft het veld moeten verlaten. Een triest bericht en een groot gemis voor de hele zonweringbranche. Meer hierover in deze nieuwsbrief. Ook informeren wij u over onze recent aangeschafte spin hoogwerker en besteden wij aandacht aan enkele bijzondere projecten. Het was voor Zonwering-Nederland een goed jaar. Wij kijken uit naar het volgende en wij hopen u allen ook. Ik wens u fijne feestdagen namens het hele team van Zonwering-Nederland!

Frits van Veelen,
Zonwering-Nederland B.V.
 
PBS Overhead B.V. Tilburg van de radar

Op 19 oktober dit jaar is P.B.S. Overhead B.V. uit Tilburg door de rechtbank failliet verklaard. Een groot verlies voor de hele zonweringbranche. Een zelfstandig en onafhankelijk familiebedrijf dat al sinds 1980 op Nederlandse bodem voor de zonweringbranche opereert, zou eigenlijk niet van de radar mogen verdwijnen.

PBS was tot dit najaar de grote onafhankelijke speler als het gaat om het produceren van buitenzonwering. Dit bedrijf, dat was opgericht als Producent voor alle Branche Specialisten, was in de loop van de jaren uitgegroeid tot een bedrijf met een volwaardig totaalconcept voor buitenzonweringen, voor zakelijke projecten en consumenten. De productie vond plaats in Tilburg, de verkoop en de installatie van buitenzonwering vonden - en vinden nog steeds - plaats door branchespecialisten in heel Nederland. Ook door Zonwering-Nederland.

Tailormade voor alle Branche specialisten
PBS produceerde een breed scala aan zonweringen als knikarm- en uitvalschermen, screens, serrezonweringen, rolluiken, markiezen en terrasoverkappingen. Fabricage was tailormade, oftewel maatwerk. Sinds de overname van Hoefnagels Projectzonwering in 2005, voerde PBS speciaal voor de projectenmarkt het gerenommeerde 75 jaar oude merk Haro projectzonwering. Juist de flexibiliteit in de productie van buitenzonwering maakte PBS onder meer tot een betrouwbare partner van architecten en aannemers in de zakelijke markt. Materialen en kleuren werden afgestemd op de persoonlijke wensen van de klant. Alles in eigen beheer, waardoor kwaliteit en levertijd gegarandeerd kon worden. Hierdoor ervaart Zonwering-Nederland en uiteraard ook de andere zonweringspecialisten, het verdwijnen van PBS als een groot gemis in de markt. Wij hopen dan ook van harte op een mogelijke doorstart voor PBS. Niet alleen voor onszelf, maar vooral ook voor allen die door het faillissement hun baan hebben verloren. De toekomst zal het uitwijzen. Voor nu wenst Zonwering-Nederland alle betrokkenen veel sterkte!
 
Nieuw contract bij UvA, Sciencepark

Begin november is Zonwering-Nederland gestart met het onderhoud aan 1600 zonweringen op UvA Sciencepark in samenwerking met Heijmans. Met dit omvangrijke onderhoudsproject brengt Zonwering-Nederland het comfort in de collegezalen en kantoren terug.

De UvA is als klant een oude bekende van Zonwering-Nederland. Al tien jaar voeren wij onderhoud uit op de UvA binnenstad. Nu komt daar ook het Sciencepark bij. De reden waarom wij ook dit project mogen uitvoeren ligt onder meer in de wijze waarop wij de projecten registreren. Iedere zonwering heeft een uniek identificatienummer dat een heel leven mee gaat. Alle coderingen met betrekking tot onderhoud worden ingevoerd op dit unieke nummer. De levenscyclus van één zonwering kan zo eenvoudig worden gevolgd. Wij kunnen snel bepalen of een onderdeel aan vervanging toe is en werken daardoor preventief. Dit voorkomt onnodige schade, overlast en kosten.


Zon in collegebanken
Juist in een collegezaal is het belangrijk dat zonwering zijn werk doet. Zonwering wordt hier intensief gebruikt want de collegezalen zijn vrijwel de hele dag in gebruik. De huidige zonwering, die bestaat uit grijze jaloezieën, is de tien jaar al gepasseerd. De kans dat een defect zal optreden is dan ook reëel. Wij zullen daarom alle 1600 zonweringen controleren, repareren of vervangen wanneer dat nodig blijkt. Bij aanvang een omvangrijke klus, maar wanneer alles eenmaal is gecheckt en verholpen, kunnen wij overgaan op het reguliere onderhoud.

Samenwerking Heijmans
Dit project voeren wij uit in samenwerking met Heijmans. Heijmans onderneemt in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra. Zij realiseert projecten in nieuwbouw, maar ook in herstel, verbouw en renovatie. Ook onderhoud en service maken hier steeds meer onderdeel van uit. Zo onderhoudt Heijmans de automatische besturing van de zonwering in het Sciencepark. Dat neemt niet weg dat Zonwering-Nederland hier geen omkijken naar heeft. Het controleren van de besturing is bij ons een vast onderdeel van de werkzaamheden. Wanneer de besturing niet goed werkt, heeft dat consequenties voor de zonwering. Doeken kunnen onnodig slijten of beschadigen bij veel wind. Dat de besturing goed staat ingesteld is voor het behoud van zonwering daarom van wezenlijk belang. Mochten wij constateren dat de instelling te wensen overlaat, dan wordt dat direct door ons gemeld.
 
Nieuwe spin hoogwerker voor de kleinste plekjes

Onze projecten spelen zich af op grote hoogten. Daarvoor zijn hoogwerkers onmisbaar. Zonwering-Nederland beschikt over een autohoogwerker die tot 27 meter hoogte en 14 meter in de breedte kan reiken. Maar om ook op minder makkelijke plaatsen te kunnen werken, zoals een binnenplaats, is een kleinere hoogwerker nodig. Onlangs heeft Zonwering-Nederland een nieuwe spinhoogwerker aangeschaft, speciaal voor het bereiken van incourante locaties. Want om materieel als hoogwerkers volledig in eigen beheer te hebben, geeft ons meer flexibiliteit. En flexibel zijn naar de klant, dat is waar wij naar streven.De aangekochte spin hoogwerker kan een hoogte bereiken van 17 meter en heeft een reikwijdte van 8 meter. Deze zeer ranke en compacte machine is ideaal voor het uitvoeren van werkzaamheden waar de ruimte beperkt is. Bijvoorbeeld wanneer inpandige werkzaamheden verricht moeten worden. Maar ook voor buitenwerkzaamheden is deze hoogwerker zeer geschikt. Het kleine werkplatform, de werkbak, kan op plekken komen die wij met onze andere hoogwerkers niet kunnen bereiken. Zo hebben wij voor elk project de juiste hoogwerker gereed staan.

Zonwering-Nederland hecht veel waarde aan veilig en efficiënt werken op grote hoogten. Onze monteurs zijn speciaal getraind om werkzaamheden uit te voeren vanuit hoogwerkers. Wanneer de wind parten gaat spelen kan een hoogwerker al snel een kermisattractie worden. Het is voor ons belangrijk dat medewerkers goed zijn opgeleid voor het veilig bedienen van een hoogwerker. Daarom krijgen al onze monteurs een training die bestaat uit een deel theorie en praktijk, waarmee zij het IPAF*) certificaat kunnen verkrijgen. Niet alleen een veilige gedachte voor Zonwering-Nederland maar ook voor de klant!

*) De International Powered Access Federation (IPAF) zet zich wereldwijd in voor het veilige en effectieve gebruik van aangedreven hoogwerk materieel in de breedste zin van het woord. IPAF biedt technisch advies en informatie aan door middel van het beïnvloeden en interpreteren van wetgevingen en standaardisaties waaraan onze veiligheidinitiatieven en opleidingsprogramma’s ten grondslag liggen. IPAF is een “non profit” organisatie waarvan de leden de eigenaren zijn. Tot onze leden behoren fabrikanten, dealers/importeurs en verhuurbedrijven van hoogwerkers evenals aannemingsbedrijven en gebruikers van hoogwerk materieel. Bron: www.ipaf.org/nl
 
 
Kasteel Hoevelaken, wat een monumentaal plaatje!

Jarenlang is Huize Hoevelaken de thuishaven geweest van Rabo Vastgoed, maar eind vorig jaar is dit prachtige kasteel verkocht aan een investeerder in vastgoed, die zelf zijn intrek heeft genomen in dit monumentale pand.


Donkergroen, maar dan echt donker
Wij zijn dan ook trots dat Zonwering-Nederland is gevraagd dit pand te voorzien van nieuwe zonweringen. De huidige crèmekleurige markisolettes zullen allemaal worden vervangen. De eigenaar heeft echter een specifieke wens als het gaat om de kleur. De aller-diepste kleur donkergroen die er bestaat. Die kunnen wij leveren, maar de kleur is uitlopend. Dat betekent dat na levering deze kleur misschien niet meer geleverd kan worden. Desondanks koos de eigenaar voor deze specifieke kleur groen. Het resultaat zal hoe dan ook prachtig worden, want het past helemaal bij de stijl van Huize Hoevelaken.

Slim kasteel
Iedere markisolette is voorzien van een eigen motor. Deze worden straks automatisch bediend door een draadloze Tedsen afstandsbesturing. De toepassingsmogelijkheden van deze besturingen zijn zeer uitgebreid. Ze werken in alle gangbare frequentiebereiken en zijn probleemloos te integreren in alle gebruikelijke schakelaarprogramma’s. Zowel de begane grond als de eerste verdieping kunnen hiermee in één keer worden aangestuurd. Op het dak, waar zon en wind worden gemeten, vindt de centrale sturing plaats naar het bestaande Domotica systeem, dat ook andere zaken aanstuurt als verlichting en airco. Het gewenste comfort is met dit Domotica systeem eenvoudig via een tablet of Iphone/Android in te stellen.

Buitenmontage
Omdat het monumentale pand weinig mogelijkheden biedt om de installatie netjes weg te werken, is ervoor gekozen de ontvanger buiten te monteren. Zo blijft deze uit het zicht en heeft de eigenaar geen overlast van de werkzaamheden mocht in de toekomst een storing zich voordoen. Eind december 2017 wordt dit project opgeleverd. Het resultaat houdt u nog van ons tegoed!
 
Uit de pers:

Isolerende raambekleding
Iedereen weet dat enkel glas beter vervangen kan worden door dubbel- of HR glas om op stookkosten te besparen. Maar als dat niet mogelijk is, kan ook met raambekleding de warmte behoorlijk binnen gehouden worden.


Isolerende honingraat plisségordijnen
Met dubbel glas van HR+ of HR++ kwaliteit, kan flink op stookkosten worden bespaard en wordt het binnenklimaat een stuk behaaglijker. Er zijn echter situaties waarin dubbel glas (nog) geen optie is, zoals in monumentale panden. Dan zijn er alternatieven zoals isolerende raambekleding. Met name honingraat plisségordijnen, met een speciale warmtereflecterende aluminium coating, isoleren goed in een vergelijking met andere soorten raambekleding. Bij plisségordijnen is de stof enkel zigzag geplooid. Door het zigzagprofiel dubbel uit te voeren, ontstaat in het gordijn een soort honingraatstructuur met horizontale luchtkamers. Die luchtkamers hebben een isolerende werking die bovendien verhoogd wordt door de aluminium coating. Hangt u deze honingraat plisségordijnen met aluminium coating voor gewoon dubbel glas, dan is de isolatie vergelijkbaar met hoog rendement HR+ glas.

Isolerende raamfolie
Ook isolerende raamfolie verhoogt de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas. Hiermee houdt u ook de warmte beter binnen en verbruikt u minder energie. Isolerende raamfolie wordt ook wel isolerende glasfolie genoemd. Isolerende folie is veel minder duur dan het vervangen van het glas. Daarmee is het een interessante optie als u het enkele of dubbele glas in een ruimte niet kunt of wilt vervangen door HR of HR++ glas. Bijvoorbeeld omdat de kozijnen pas over enkele jaren aan vervanging toe zijn of wanneer ze vanwege de historische waarde in monumentale panden niet snel vervangen kunnen worden. Enkel glas met raamfolie heeft een isolatiewaarde die te vergelijken is met dubbel glas. U haalt dus niet het comfort en de energiebesparing die bereikt zou worden met HR of HR++ glas, maar het is hoe dan ook een stap in de goede richting!

Bron: Milieu Centraal
 
De diensten van Zonwering-Nederland bestaan onder meer uit:

Anti-inkijkfolieën
Automatische besturingssystemen
Buitenjaloezieën
Daglichtfilters
Horizontale jaloezieën
Kleurfolieën

Markiezen
Markisolettes
Onderhoudscontracten
Plissé gordijnen
Rolluiken
Screens

Service en advies
Uitvalschermen
Veiligheidsfolieën
Verticale jaloezieën
Zonwerende folieën
Colofon

Contact: info@zonwering-nederland.nl
Uitgave van Zonwering-Nederland
December 2017
Aanmelden nieuwsbrief via Zonwering-Nederland

Tekst en beeld redactie www.buroF5.nl
Vormgeving en Website www.eyeforyou.nl

[afmelden]
 
[disclaimer]