Nieuwsbrief Zonwering-Nederland B.V. Mei 2017
We bevinden ons in een uitdagende tijd. De Nederlandse economie houdt de stijgende lijn vast en de verwachting is dat eind 2018 de Nederlandse economie weer op volle toeren zal draaien. De techniek verandert intussen razendsnel. De politieke situatie is op veel terreinen onrustig en toch is het vertrouwen van consumenten en bedrijven vrijwel volledig terug. Investeringen van bedrijven blijven aantrekken. Dat merken wij niet alleen, wij doen dit zelf ook. Wij investeren in mensen en middelen. Vanuit onze expertise werken wij doorlopend aan het verbeteren van onze dienstverlening naar de klant.

In deze nieuwsbrief leest u meer over ons werk. Over nieuwe èn vernieuwde producten en over interessante projecten die wij voor onze klanten mochten uitvoeren. Met bijzondere aandacht voor besturingsautomaten van Somfy en Tedsen. Want steeds meer gebouwenbeheerders gaan over op het automatisch aansturen van zonwering. En dat is niet voor niets. Deze systemen hebben zich al ruimschoots bewezen.
Onlangs zijn wij officieel erkend als leerbedrijf. Hierdoor bieden wij jongeren podium om ervaring op te doen in de praktijk en halen wij de toekomst in huis.
Zonwering-Nederland gaat digitaal deze zomer. Dan rollen wij ons onlangs gedigitaliseerde werkproces verder uit. Dit levert niet alleen efficiëntie op voor ons, maar ook u als klant zult hiervan de voordelen ondervinden. Kijkt u tenslotte nog even naar het eindresultaat van de tulpenprints op zonweringdoeken waarover wij u de vorige keer informeerden. Een heerlijk Hollands beeld!

Frits van Veelen,
Zonwering-Nederland B.V.
 
Zonwering-Nederland B.V. is erkend leerbedrijf

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit wordt beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd. Om als bedrijf leerplekken of stageplaatsen aan te kunnen bieden, moet eerst een erkenning worden verkregen van het Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Die erkenning hebben wij onlangs ontvangen waardoor wij nu officieel leerbedrijf zijn geworden.

Ook wij leiden vakmensen op
Als erkend leerbedrijf bieden wij een student een goede en veilige leerwerkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Een student kan zo ervaring opdoen in het beroep waarvoor hij of zij in opleiding is. Voorwaarde is dat vanuit Zonwering-Nederland een praktijkopleider (leermeester) wordt aangesteld, die de eisen van de opleiding kent en die in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Uiteraard maken wij tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak goed te laten uitvoeren. Vooraf wordt dit vastgelegd in een praktijkovereenkomst die door beide partijen wordt ondertekend. Tussentijds worden voortgangsgesprekken gevoerd en aan het einde van de periode wordt de student beoordeeld. Als erkend leerbedrijf blijf je officieel verantwoordelijk voor de uitvoering van het praktijkdeel van een opleiding.

Investeren in de toekomst
Natuurlijk kost het vrijmaken van tijd en middelen ons geld. Maar daar staat iets tegenover dat niet in geld is uit te drukken. Deze jongeren vormen straks het fundament van onze werkzame samenleving. Wanneer wij investeren in onze jongeren, blijft onze toekomst gegarandeerd. Andersom kunnen wij als bedrijf nog veel leren van jongeren. Denk alleen al aan alle online kennis. Bovendien blijven wij nauw betrokken bij de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs. Het valt natuurlijk niet te ontkennen dat een leerling een hoop werk uit handen kan nemen. Daar is ook niets verkeerds aan, zolang maar voorop staat dat een leerling echt leert. De kans om te leren in de praktijk, dat verdient namelijk iedere jongere.
 
Wij leveren ook grote parasols voor bedrijfsterrassen

Veel bedrijven weten niet dat wij ook de zon op het terras kunnen weren. Heerlijk voor uw medewerkers wanneer de zon net iets te warm is om lekker buiten te lunchen.

Het terras van één van onze klanten hebben wij onlangs voorzien van parasolschermen. Op de afbeelding is te zien dat de voet van de parasol is geïntegreerd in het terras zodat deze sterk is verankerd. Weer en wind zullen geen invloed hebben. De parasolschermen kunnen 's avonds eenvoudig blijven staan, want ze zijn simpel in te vouwen. Door bijgeleverde beschermende hoezen zijn de parasols goed beschermd en blijven ze langer mooi. Deze parasolschermen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren.


Naast dat de parasols nuttig zijn, verfraaien ze ook de aanblik.
 
 


Mobiele digitale werkbon brengt voordelen

Handmatig uitgeschreven werkbonnen behoren binnenkort tot het verleden bij Zonwering-Nederland. Digitale werkbonnen die worden verwerkt op een mobiele tablet zorgen straks voor een zeer efficiënte administratie van het werk op locatie en voor meer gebruiksgemak. Ook voor u als klant.

De op ons kantoor aangemaakte werkbonnen worden straks online verzonden naar de monteurs. Of het nu gaat om montage- of onderhoudswerk of het verhelpen van storingen, alle informatie die nodig is om het werk te kunnen uitvoeren wordt direct inzichtelijk via hun eigen tablet.

Met de tablet en een wagenvoorraad, waarmee 80% van de storingen direct kan worden opgelost, gaan de monteurs dagelijks op pad.
Wanneer een storing is verholpen of ander werk is verricht, legt een monteur de uren, de werkzaamheden en de verbruikte materialen vast in een digitale werkbon en meldt de werkzaamheden gereed. De klant hoeft niet meer te wachten op een bevestiging, maar kan terplekke de bon aftekenen waarmee het werk is afgemeld.

Ook op ons kantoor is de bon meteen zichtbaar en staan de gegevens klaar om doorgeboekt te worden. Ook foto’s die ter plaatse zijn gemaakt, kunnen direct het dossier in. Dit 'realtime' systeem zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op locatie 24/7 actueel zijn.

Zonwering-Nederland is onlangs begonnen met een testfase. Als dit goed verloopt, zal eind deze zomer iedereen gaan werken met deze mobiele digitale werkbon. Deze digitale verwerking is efficiënter en gebruikersvriendelijk voor ons èn voor u. Dat hebben onze klanten nu al ervaren.
 
 
Touch is toegevoegd aan de Animeo IB+ Building Controller van Somfy

Waarschijnlijk bent u allang bekend met de voordelen van een automatisch besturingssysteem voor het beheren van gebouwen. Hét intelligente systeem dat wordt gebruikt om gemotoriseerde zonwering automatisch te activeren. Door een continue communicatie naar verschillende sensoren die zijn gekoppeld aan een weerstation, wordt zonwering de hele dag door in de meest optimale positie geplaatst.

Project met nieuwe building controller
Recentelijk heeft Zonwering-Nederland bij het distributie centrum van Etos te Beverwijk een nieuw besturingssysteem van Somfy geïnstalleerd. Hiervoor is allereerst een nieuwe sensormast geplaatst met een outside sensor box. Deze sensor is een onderdeel van het weerstation dat de veranderende weersomstandigheden via een kabel door zendt naar de building controller.

Touch building controller
De 'Touch' Building controller van Somfy is nieuw. Het is een touch screen display dat werkt als uitbreiding op de al bestaande Animeo Ib+ building controller. Door de uitbreiding van een display als onderdeel van het besturingssysteem, is het gebruik van een laptop om informatie af te lezen, niet meer nodig


Touch building controller

Deze display is geschikt voor kleine tot middelgrote gebouwen vanwege zijn vier afzonderlijk in te stellen units. Iedere unit, zowel binnen als buiten, heeft zijn eigen communicatie met hetzelfde weerstation dat data doorgeeft. Daarbij maakt het niet uit of jaloezieën, schermen, rolluiken, rolgordijnen of raamopeners worden aangestuurd. De sensoren van het weerstation volgen de zon en de beweging van lucht. Het weerstation zendt deze gegevens door naar de besturing, waardoor de stand van de zonwering altijd optimaal zal zijn. Bovendien zal het besturingssysteem de buitenzonwering tijdig inhalen bij harde wind, regen of vorst. Ook kunnen alle gegevens drie maanden worden opgeslagen om zo de exacte sensorwaarden te verkrijgen voor de toekomst. Deze touch screen display is overigens uitwisselbaar met alle animeo IB + MotorControllers en de nieuwe 2-draads IB+bus technologie van Somfy.De touch Building Controller met zijn touchscreen interface met personal assistant zorgt voor onderhoud op afstand. De upgrade van de software is gebeurd in een oogwenk en is zeer betrouwbaar. Want dat is waar het ons om gaat. Het leveren van een automatische gebouwenbeheerder waar je op kunt bouwen, of je nu zelf aanwezig bent of niet. Somfy heeft zichzelf weer eens bewezen met deze handige display toevoeging.
 
Nieuwe Tedsen besturingsautomaten bij Ooada scholen

Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel bestaat uit 22 openbare basisscholen in de stadsdelen Zuid en Centrum van Amsterdam. Deze scholen werken nauw samen. Ze zetten in op begeleiding op maat en lesactiviteiten waarin kinderen kunnen kennismaken met interessante uitdagingen uit de ‘echte wereld’. In zes van deze scholen worden door Zonwering-Nederland in de maanden mei en juni nieuwe Tedsen besturingsautomaten geplaatst.

Geen verhitte gebouwen meer
Voornaamste reden voor vervanging is dat de temperatuur in de gebouwen door de automatische besturing straks volledig beheersbaar wordt. Ook in de weekenden wanneer de gebouwen leeg zijn. Door de nieuwe besturing zakt de zonwering bij hoge temperaturen automatisch naar beneden. Zo wordt voorkomen dat de gebouwen teveel opwarmen. Uiteraard kan de besturing zo worden ingesteld dat in de wintermaanden het tegenovergestelde wordt bereikt.

Techniek
Er is bewust gekozen voor een Tedsen, een automaat SW3 in combinatie met ontvanger EkX2RFG-An. De SW3 maakt een automatische, draadloze besturing van zonweringinstallaties mogelijk. De ingestelde zonnesensoren en windmeters reageren op de verschillende weersomstandigheden, zoals een plotseling opstekende wind. De ontvanger en de besturing werken feilloos samen. Een bijkomend voordeel is dat deze draadloze variant geen enkele overlast geeft bij de installatie. Dat is zeker voor een school buitengewoon prettig. Dit systeem, dat wij bovendien op afstand kunnen bedienen, werkt eenvoudig met codes. Zonwering-Nederland kan zo op ieder moment aanpassingen doorvoeren.

The yellow stripe van Zonwering-Nederland
Door de draadloze gegevensoverdracht kunnen wij zonder enige beperking de sensormasten op de meest optimale plek installeren. Alle masten die wij plaatsen, worden door ons voorzien van een gele markering. Mochten er later werkzaamheden verricht moeten worden, dan zien wij in één oogopslag de juiste mast door de yellow stripe van Zonwering-Nederland.
 
Brandmeester's koffiedoeken

Het heeft even geduurd maar dan heb je ook iets exclusiefs. De pui van koffie specialist Brandmeester's in Utrecht is onlangs voorzien van nieuwe zonweringdoeken met een eigen 'premium roasted coffee' identiteit. Twee jaar onderhandeling is nodig geweest voor de benodigde vergunning, maar het was het uiteindelijk waard. Deze zonwering past perfect binnen het straatbeeld op de Korte Jansstraat.


Deze herkenbare uiting van Brandsmeester's zal niemand ontgaan.
 
 

Foto1 De proefplaatsing. Foto2 Een unieke zonwering die u nergens anders zult aantreffen.

Kleurrijk tulpenveld op zonwering

In de vorige nieuwsbrief lieten wij u weten dat doekleverancier Swela op verzoek van Grand Hotel Amstelveen een zonweringdoek heeft geproduceerd met een vrolijke tulpenprint. Na een proefplaatsing heeft de Grand Hotel Amstelveen besloten het hele pand te voorzien van zonweringdoeken met deze tulpenprints. Het zal vooral de toeristen die dit hotel bezoeken aangenaam verrassen. In dit filmpje ziet u hoe de doeken bedrukt worden met als eindresultaat een kleurrijk tulpenveld!
 
 
De diensten van Zonwering-Nederland bestaan onder meer uit:

Anti-inkijkfolieën
Automatische besturingssystemen
Buitenjaloezieën
Daglichtfilters
Horizontale jaloezieën
Kleurfolieën

Markiezen
Markisolettes
Onderhoudscontracten
Plissé gordijnen
Rolluiken
Screens

Service en advies
Uitvalschermen
Veiligheidsfolieën
Verticale jaloezieën
Zonwerende folieën
Colofon

Contact: info@zonwering-nederland.nl
Uitgave van Zonwering-Nederland
Mei 2017
Aanmelden nieuwsbrief via Zonwering-Nederland

Tekst en beeld redactie www.buroF5.nl
Vormgeving en Website www.eyeforyou.nl

[afmelden]
 
[disclaimer]